Szafy aktowe i warsztatowe
Just another WordPress site

Posts Tagged ‘kotły sas opinie’

Zakłady zaopatrzenia w ciepło

Posted in Uncategorized  by admin
February 23rd, 2019

Przy budowie źródła ciepła i przewodów zdalaczynnych miarodajną jest szczytowa wydajność dla najzimniejszego dnia. Podobnie szczyt ogrzewania dla dowolnego dnia określa niezbędną wydajność urządzeń kotłowych. Z powyższych względów należy dążyć do możliwie równomiernego obciążenia w przeciągu dnia. Zakłady zaopatrzenia w ciepło mogą w niewielkim stopniu oddziaływać na dzienny przebieg poboru ciepła. W sieciach wodnych działających ze zmiennymi temperaturami – przez dobór na przykład temperatury zasilania i czasu działania pomp obiegowych, w sieciach parowych – przez regulację ciśnienia. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘kotły sas opinie’

Zakłady zaopatrzenia w ciepło

Posted in Uncategorized  by admin
February 23rd, 2019

Dzienny lub roczny przebieg poboru ciepła z grzejnej sieci zdalaczynnej zależy w przypadku odbiorców przemysłowych od rodzaju i obciążenia urządzeń użytkujących ciepło i rodzaju ich pracy. W ogrzewaniach budynków dochodzą ponadto czynniki meteorologiczne, rodzaj budynku i systemu ogrzewania. Na dobowy przebieg poboru ciepła ma wpływ przede wszystkim rodzaj pracy instalacji ogrzewania. Wynika to ze sposobu wykorzystania budynku oraz z istniejącego rodzaju ogrzewania i temperatury zewnętrznej. Rzadko zdarza się, aby ogrzewanie było równomiernie czynne w dzień i w nocy; najczęściej w czasie przerw użytkowania budynku silnie ograni- cza się wydajność ogrzewania lub wyłącza się je całkowicie. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘kotły sas opinie’

Zakłady zaopatrzenia w ciepło

Posted in Uncategorized  by admin
February 23rd, 2019

Zostaną tu omówione wyłącznie systemy zaopatrywania w ciepło dziel- nic mieszkalnych, biurowych i handlowych miast, a więc w węższym pojęciu miejskie sieci cieplne. Urządzenia te można stosować jedynie tam, gdzie na ograniczonym obszarze istnieje względnie wysokie zapotrzebowanie energii cieplnej. Może to być zarówno kilku wielkich użytkowników, jak również większa liczba drobnych odbiorców. Zazwyczaj wybiera się tylko tych odbiorców ciepła, którzy nie potrzebują wyższych temperatur czynnika grzejnego niż 110+120°C. Zapotrzebowanie ciepła do ogrzewania pomieszczeń określa w dużym stopniu zakres i przebieg poboru ciepła z sieci cieplnej. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘kotły sas opinie’

Zakłady zaopatrzenia w ciepło

Posted in Uncategorized  by admin
February 23rd, 2019

Wypalany z takiego szlamu klinkier odmaczał się bardzo nierównomierną jakością, przy tym przeciętna jakość tego klinkieru utrzymywała się na stosunkowo niskim poziomie. W celu . poprawienia tego stanu rzeczy zmniejszano wymiary otworów wylotowych w ścianie czołowej oraz zastosowano sita u wylotu, z młyna. Nie dało to żadnego rezultatu, gdyż szlam zatykał zarówno zbyt małe otwory, jak i sita. W późniejszym okresie dla uzyskania drobniejszego i bardziej równomiernego stopnia rozdrobnienia szlamu zaczęto (podobnie jak przy przemiale suchym) stosować dwu-maszynowe zespoły z szeregowo połączonymi ze sobą kulowcem i rurowcem, W zespole takim materiał surowy przemielano wstępnie w obecności wody w kulowcu, z którego szlam spływał grawitacyjnie do niżej ustawionego jedno- lub dwukomorowego młyna rurowego. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘kotły sas opinie’

Zakłady zaopatrzenia w ciepło

Posted in Uncategorized  by admin
February 23rd, 2019

Znane są wypadki, kiedy zachodzi konieczność zwiększenia zawartości wody w szlamie do 50010 i nawet jeszcze więcej (przy . pracy . na surowcach o wyjątkowo dużej plastyczności) . Od szeregu lat w różnych krajach, a także i w Polsce w przemyśle cementowym stosuje się sztuczne metody zwiększania płynności szlamu przez wprowadzanie do niego już w młynach różnych dodatków chemicznych, takich jak soda, ługi posulfitowe i alkalia. W ten sposób zdołano szczególnych wypadkach uzyskać dostateczną dla celów transportu płynność szlamu przy zawartości wody zredukowanej do 27% . Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘kotły sas opinie’

Zakłady zaopatrzenia w ciepło

Posted in Uncategorized  by admin
February 23rd, 2019

W cementowniach przerabiających miękki i łatwo szlamujący się surowiec (kreda i miękkie margle) stosowanie dużej liczby komór w młynie jest zbyteczne, gdyż surowce po przejściu procesu szlamowania nie zawierają bryłek o większych wymiarach, które trzeba by rozdrabniać dużymi kulami. W takich wypadkach do końcowego rozdrobnienie surowca wystarcza zazwyczaj zainstalowanie młyna rurowego z dwiema tylko komorami napełnionymi cylpebsami. W pierwszej komorze powinny się wówczas znajdować cylpebsy o większych wymiarach, a w drugiej – o mniejszych. Widok zewnętrzny nowoczesnego młyna wielokomorowego do mokrego przemiału surowców. Ilość wody dodawanej w czasie przemiału do młyna powinna być możliwie jak najmniejsza, ponieważ w dalszych stadiach procesu technologicznego szlam przechodzi wreszcie do pieców obrotowych, w których kosztem ciepła otrzymywanego z paliwa cała woda zawarta w szlamie zostaje odparowana i w postaci pary uchodzi wraz z gazami odlotowymi do atmosfery. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘kotły sas opinie’

Zakłady zaopatrzenia w ciepło

Posted in Uncategorized  by admin
February 23rd, 2019

Ujęcie brzegowe łączy się z osadnikiem, z którego woda odpływa rurociągiem na filtr lub wprost do kąpieliska. Jeżeli woda rzeczna jest zanieczyszczona, należy ją bezwarunkowo oczyszczać na filtrze piaskowo-żwirowym z warstwą koksu. Strata ciśnienia na filtrze wynosi ok. 0,40 m. W miarę zanieczyszczenia złoża filtrującego wysokość ta będzie niedostateczna i górną warstwę żwiru z piaskiem należy przepłukać lub zastąpić ją nową. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘kotły sas opinie’

Zakłady zaopatrzenia w ciepło

Posted in Uncategorized  by admin
February 23rd, 2019

ODPŁYW ŚCIEKÓW DESZCZOWYCH Obliczanie natężenia deszczu Objętość wód deszczowych odprowadzanych kanałami zależy od wysokości opadu h i czasu trwania deszczu miarodajnego t, wielkości zlewni F oraz wartości współczynnika spływu . Deszcze miarodajne, brane pod uwagę przy projektowaniu sieci kanalizacyjnej, określane są natężeniem J oraz prawdopodobieństwem p (%) ich występowania. Między natężeniem, czasem trwania i prawdopodobieństwem występowania deszczu istnieje zależność korelacyjna. Z uwagi na stosowanie przy obliczaniu sieci kanalizacyjnej szeregu uproszczeń, nie jest uzasadnione wyznaczanie natężenia deszczu tak skomplikowanym wzorem. J. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘kotły sas opinie’

Zakłady zaopatrzenia w ciepło

Posted in Uncategorized  by admin
February 23rd, 2019

NYU szczyci się zapewnieniem uczniom prawdziwego klimatu miejskiego poprzez przeniesienie ich do różnych części kampusu, który jest rozciągnięty w Greenwich Village.
A jednak kampus stanie się jeszcze bardziej rozproszony, ponieważ 20-letni plan rozwoju zakłada, że NYU posiada części Downtown Brooklyn, SoHo, a nawet kampus satelitarny na Goverrnors Island.
Plan, nazwany.
NYU 2031: NYU w Nowym Jorku ., doda ponad 6 milionów stóp kwadratowych sal lekcyjnych, laboratoriów i akademików, zwiększając powierzchnię budynku o około 40%.
Więcej zdjęć i więcej o ekspansji po przerwie. Read the rest of this entry »

Comments Off

Posts Tagged ‘kotły sas opinie’

Zakłady zaopatrzenia w ciepło

Posted in Uncategorized  by admin
February 23rd, 2019

Stéphane Chalmeau Kontynuując naszą sekcję Fotografów AD, przedstawiamy teraz Stéphane a Chalmeau, który pokazał kilku bardzo interesujących architektów i ich projekty, głównie pochodzących z Francji.
1.
Kiedy i jak zacząłeś fotografować architekturę.
Zacząłem fotografować architekturę i miasta, kiedy byłem bardzo młody, od 12 lat pasjonuję się fotografią, ale nie sądziłem, że może to być praca na pełny etat.
To było dla mnie coś niedostępnego i otwarte tylko dla kilku znanych artystów. Read the rest of this entry »

Comments Off

« Previous Entries