Szafy aktowe i warsztatowe
Just another WordPress site

Magazyn architektoniczny : Daegu Gosan Public Library Konkurs / Gillot + Givry Architectes

Posted in Uncategorized  by admin
November 1st, 2018

Dzięki uprzejmości Gillot + Givry Architectes Siłą napędową wniosku o konkurs na bibliotekę publiczną Daegu Gosan było to, w jaki sposób nowe technologie mogą odnosić się do bibliotek.
Dlatego Gillot + Givry Architectes stworzył bibliotekę, która będzie głównie wykorzystywać komponenty wirtualne.
Czy myśląc o Korei Południowej jako światowym lidze technologicznym, czy te umiejętności mogą zmienić sposób projektowania architektury.
Ponieważ korzystanie z kart jest powszechną rzeczą w koreańskiej populacji miejskiej, możliwe jest utworzenie biblioteki opartej na sieci bezprzewodowej.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Wspólna biblioteka ma dwie główne funkcje: przechowywanie książek i ich czytanie.
Książki można czytać na miejscu lub odbierać.
Ale ponieważ są one udostępniane przez wiele osób i często są często przenoszone, mogą ulec szybkiemu uszkodzeniu.
Dzięki digitalizacji zawartości biblioteki oryginalne dokumenty można kompaktować w bardzo wydajny sposób.
Ponieważ nie jest już w kontakcie z czytelnią, jakość ochrony może zostać przyciągnięta do najbardziej odpowiedniego poziomu.
Ta wspaniała możliwość pozwala przechowywać nieograniczoną liczbę książek bez wpływu na zajmowanie miejsca na obszarach ludzkich.
Dzięki uprzejmości Gillot + Givry Architectes Wykorzystanie kompaktowych elementów pamięci masowej to ogromna oszczędność w zakresie przestrzeni.
Miejsce konsultacji ma więcej możliwości planowania.
Z jednej strony można żałować dawnych zwyczajów, takich jak chodzenie po ścieżkach książek, dotykanie książek i oglądanie projektów okładek, ale korzyści wydają się być wystarczająco duże, aby przejść do starego systemu.
Kompaktowość pamięci bibliotecznej pozwala przestrzeniom swobodnie witać użytkowników w różny sposób.
Dzięki uprzejmości Gillot + Givry Architectes Korzystając z sieci bezprzewodowej, wewnętrzne ograniczenia geograficzne dla dedykowanych przestrzeni nie są już parametrem strukturyzującym.
Ludzie mogą być mobilni; ich pozycja w przestrzeni jest rządzona wyborem architektonicznym, a nie tematycznym.
Zasada karty bezprzewodowej pozwala na dobrze adaptacyjną przestrzeń, w której ludzie mogą łatwiej się spotkać.
Niektórzy ludzie mogą chcieć zobaczyć prawdziwe książki.
Z różnych powodów możesz być zainteresowany użyciem oryginalnego pliku zawiera.
Jest to możliwość, która musi zostać utrzymana, ale ponieważ byłoby to bardziej wyjątkowe, opcja ta może być ograniczona do studentów, badaczy lub osób starszych, którzy nie są przyzwyczajeni do technologii zakładkowych.
Dzięki uprzejmości Gillot + Givry Architectes Ponieważ planowanie jest całkowicie wolne od parametrów tematycznych, możemy sobie wyobrazić miejsca wykonane dla różnych rodzajów konsultacji.
Czytanie, pisanie, oglądanie filmów, słuchanie muzyki, praca w grupach; dzięki tym funkcjom możemy myśleć o wszystkich atmosferach i ergonomii potrzebnych mebli.
Szklane ściany otaczające plan i patia, dają wspaniałe widoki na drzewa parkowe i kontekst uliczny.
Całe zajęcie przestrzeni uzyskują meble, zasłony i zielone rośliny tworzące różne przestrzenie.
Dzięki uprzejmości Gillot + Givry Architectes Miejskie podejście jest kierowane wolą stworzenia dyskretnego budynku.
Z poziomu podziemnego i niektórych biurowców, projekt wygląda jak budynek na parterze.
Utrzymywanie jakości miejskiej pustki, która jest tchnieniem w kontekście miejskim.
projekt strony Architekci: Gillot + Givry Architectes Lokalizacja: Daegu, Korea Południowa Zespół projektowy: Vincent Gollot, Eleonore Givry, Yuna Yi Klient: Daegu Metropolitan City Program: Biblioteka Faza: Konkurs, wyróżnienie Powierzchnia zabudowy: 3100 m2 Rok: 2012
[hasła pokrewne: pianki pur, przydomowa oczyszczalnia ścieków schemat, beton architektoniczny cena ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: beton architektoniczny cena pianki pur przydomowa oczyszczalnia ścieków schemat