Szafy aktowe i warsztatowe
Just another WordPress site

Architektura: UCSF Mission Bay Block 25A Zwycięzca konkursu na budynek akademicki / WRNS Studio + Rudolph and Sletten, Inc.

Posted in Uncategorized  by admin
May 29th, 2018

Dzięki uprzejmości WRNS Studio WRNS Studio oraz Rudolph and Sletten, Inc., niedawno wygrał konkurs na projekt / budowę nowego budynku biurowego wydziału w kampusie Mission Bay w San Francisco, który czerpie inspiracje z miejsc pracy firm z branży zaawansowanych technologii.
Po ukończeniu 7-piętrowy akademicki budynek biurowy pomieści lekarzy, wykładowców i studentów UCSF w interdyscyplinarnym, elastycznym, wypełnionym światłem otoczeniu.
Opierając się na zasadach miejsca pracy opartego na aktywności, projekt zapewnia każdemu z pasażerów bazę domową.
stacja robocza, ale także wiele innych przestrzeni dla konkretnych działań związanych z pracą i działalnością społeczną, począwszy od sal konferencyjnych i sal spotkań po sale konferencyjne.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Nasze planowanie obejmuje oparty na aktywności projekt miejsca pracy, który przewiduje wiele różnych rodzajów aktywności, w które pasażerowie będą angażować się w typowym dniu.
Przestrzenie do określonych prac i zajęć towarzyskich, w tym sal konferencyjnych, sal konferencyjnych, szerokiej palety rozrywek i sal konferencyjnych, organizowane są w komfortowo skalowanym miejscu pracy.
Miejsca te mogą się zmniejszać lub rosnąć w zależności od potrzeb danego departamentu w czasie.
Klastry stacji roboczych są umieszczane w taki sposób, aby każdy obszar roboczy miał dostęp do światła dziennego i widoków.
Grupa hoteli.
stacje robocze z pięter windy na każdym piętrze spełniają potrzeby zwykłych, stałych gości i gości długoterminowych; inne stacje robocze w hotelach są osadzone w grupach roboczych na dłuższe pobyty.
Dwupiętrowe atrium służą jako.
Centra miast.
zachęcanie do interakcji poprzez łączenie serwisów kawowych, toalet, sal konferencyjnych, sal spotkań i pomieszczeń typu breakout.
Dzięki uprzejmości WRNS Studio Ponieważ nasz klient chciał budynku, który może być łatwo i ekonomicznie dostosowany z biegiem czasu, zastosowaliśmy modularne podejście do planowania i podniesioną podłogę, która pozwoli na zmiany w technologii i systemach mechanicznych i elektrycznych.
Na parterze znajdują się sale lekcyjne i centrum nauki.
Duże sale lekcyjne znajdują się wzdłuż przestrzeni / przedpokoju przedfunkcyjnego, która obejmuje udogodnienia, takie jak siedzenia wypoczynkowe, lady do laptopów i taborety.
Na każdym końcu tej przestrzeni przedfunkcyjnej są widoki na dziedziniec ogrodu na południu i planowany dziedziniec na północ.
Dzięki uprzejmości WRNS Studio Masowanie i podstawowa organizacja budynku są zgodne z wytycznymi projektu Campus, wymagającymi prostych objętości; stałe wysokości budynków; oraz podstawowa, korpusowa i parapetowa organizacja trójstronna.
W ramach tej organizacji.
Mesh.
jest graficznie widoczne na elewacjach i wewnętrznej organizacji budynku.
Skórka budynku składa się z jednostek GFRC, szkła wizyjnego i metalowych paneli spandrelowych na panelowej jednostce.
Zmienność siatki zależy od orientacji i jest realizowana poprzez zmianę ilości stałego GFRC i szkła wziernego w panelu.
Kolor GFRC jest sympatyczny dla otaczających budynków zarówno po stronie badawczej, jak i klinicznej kampusu i oferuje poziom skomplikowania, który pozwala na korzystanie z budynku na wielu skalach.
Dzięki uprzejmości WRNS Studio Podobnie, wyobrażaliśmy sobie witrynę jako porowatą bramę, z wieloma punktami łączącymi badania i obszary kliniczne kampusu oraz silną relacją wewnątrz i na zewnątrz we wszystkich przestrzeniach.
Płaszczyzna gruntu budynku jest zorganizowana wokół sześciu podstawowych środowisk przestrzennych: arkady, breezeway, sali szkolnej, dziedzińca ogrodowego, spaceru po dziedzińcu i pawilonu ogrodowego.
Dzięki uprzejmości WRNS Studio Nasza dosłowna i metaforyczna sieć wzbogacających i wspierających przestrzeni ma za zadanie zachwycać użytkowników, wzbogacać kontekst kampusu i przetrwać próbę czasu.
Dzięki uprzejmości WRNS Studio Ten projekt to konkurs na projekt i kompilację prowadzony przez Rudolpha i Sletten, Inc., zaprojektowany przez WRNS Studio.
[hasła pokrewne: wieszaki na medale, szafy warsztatowe, drzwi wewnętrzne DRE ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: drzwi wewnętrzne DRE szafy warsztatowe wieszaki na medale